sunnuntaina, lokakuuta 05, 2008

Grande Finale

Aamulla on vaikea herätä. Yritin esittää, että pojat kantaisivat minut makuupussissa luokan eteen, jossa esittäisin säkenöivää lausuntaa. "Ettekö ole koskaan nähneet vinkkaavaa makuupussia?" Draamavinkkaus kunniaan.

Oulun pääkirjastosta haimme paikallisoppaan, joka osoittautui - paitsi taitavaksi suunnistajaksi ja kirjastolaiseksi, myös hulvattomaksi Vaaraksi. Oli mahtavaa viimein tavata :)!

Terva-Toppilan koululla vedettiin tunnin setti kauhua ja sarjakuvaa erikseen, ja MaMasin tekniikka ei kuulemma tahtonut pelittää. Onneksi tässä vaiheessa kiertuetta ei mikään enää onnistu hätkäyttämään, joten keskinäisellä "ystävällisellä" huumorilla homma kiskottiin kotiin.

Thaimaalainen ruoka on hyvää.

Jännitin Oulun koulutusta yllättävän paljon, sillä matkakumppanit ovat kotoisin näiltä kulmilta ja tunsivat *kaikki*. Kangertelua alussa, mutta eiköhän siitä vauhtiin päästy. Matti ja Markku hoitivat hommansa hienosti. Jokainen meistä kolmesta oli tosin miettinyt kuunnellessaan toisia, että jutut kuulostavat lievästi sanottuna tutuilta...

Viikossa meistä on tullut kolmipäinen Kerberos, jonka yksi pää voi nukahtaa tai puhua puhelimessa kesken esityksen toisen pään jatkaessa saumattomasti juttua.

Lisäksi aivoihin on tallentunut iskusanalista. Kun kuulemme jonkun listan sanoista, lähtee automaattisesti käyntiin kirjavinkkaus, joka pyörii loppuun kanssaihmisten vastalauseista huolimatta. Listalle kuuluvat mm. sanat "houkutus", "tienviitta", "tyttö", "nyrkkeily", "hiiri", "blues", "sinkku", "minä"... Joidenkin sanojen välttely on helppoa, mutta ennemmin tai myöhemmin joku lipsahtaa. "Ylhäällä oikealla näemme varjokuvina Spiegelmanin ja hänen isänsä..."

Bysiksen nuorisotalolla sarjikset kiinnostivat. On muuten todella kaunis ja viihtyisä paikka! Valitettavasti en ehtinyt osallistua Zombie Walkiin, johon ei olisi kyllä tarvinnut maskeerata.

Tuleville kirjastolaisille tiedoksi: Kun hakeudutte töihin, Oulu on hyvin varteenotettava paikka! Henkilökunta oli innokasta ja fiksua, mutta ennen kaikkea hulvattoman hauskaa. Jos tahdotte työ ohessa kunnolliset vatsalihakset kikatuksesta, Oulu on juuri teidän paikkanne.

Kiitos Oululle, yöpaikan emännälle ja isännälle sekä terveisiä kaikille. Joitain odotettuja ihmisiä en ehtinyt tällä reissulla tapaamaan, mutta ehkä oli hyvä jättää jotain seuraavallekin reissulle ;).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on ex-oululaisena pakko kommentoida. Jos vain kävitte Oulun Pikku Thaissa syömässä niin en ihmettele että thairuoka on ollut hyvää. Tähän mennessä toiseksi paras thaimaalainen minkä olen Suomesta löytänyt. Tampereella ei pitkään aikaan ollut mitään tuohon verrattavaa joten vähän tuli ikävä Ouluun. Nykyään sentään Ideaparkissa saa kohtuullista thairuokaa.

antitäti kirjoitti...

Nimril: Ekalla arvauksella oikeaan :)!