perjantaina, lokakuuta 21, 2016

Jotain valmista, jotain tuskaista

Pohjoismaiset kirjailijat ja metsäneläimet on nyt valmiina ja seinällä. Hengähdysviikko, jonka aikana Antti Pesonen kuoli :(, mutta hänen jäämistönsä nimettiin hyttysen toukaksi. Toisen vesiryhmän kanssa luettiin satu sammakosta, valittiin aiheeksi kalat - tarkemmin sanottuna ahven (demokraattisen äänestyksen jälkeen vaikka itse veikkasin ankeriaan tai hauki) ja piirrettiin.

Kirjakasseja kulkeutui taas paikasta toiseen, kun hyttystä, pilviä, ahvenoita ja juhlia pöngitään. Tokaluokkalaiset kävivät etsimässä kuvia (niitä tekijänoikeudellisia) ja kuuntelemassa saarnaa, ja jättivät kirjoitetuilla lapuilla kuvat minun tulostettavikseni, kun koneet ei taas ihan olleet yhteistyössä... Tarkoituksena oli etsiä kuvia oman metsäneläimen kodista, ympäristöstä tai kaverista, ja voin kertoa, että suomalainen metsä kuhisee Pokemoneja tulostettujen kuvien perusteella. Mukana on myös Kambodzalaisia raunoita, Kanariansaarten biitsejä, leopardi, orava, zombi, Niiskuneiti ja monta kissaa.

Kävin tutustumassa Lumate-porukan työpajoihin, sillä kirjastolla olisi kiva järjestää jotain semmoista. Etenkin Pro-bot-koodausautot oli tosi hienoja, vaikka ajoinkin sillä mummolan sijasta jyrkänteeltä alas. Omat ja muiden muksut osas suunnilleen kaiken, joten jotain kouluissa on tehty tälläkin saralla jo ennen uutta OPSiakin.
Ensi viikolla alkaa yksi uusi juttu ja sitä seuraavalla kaksi. Kiirettä siis tiedossa. Kaikki olisi mitä mainioimmin, jos niska-hartiaseutuni pitäisi kassien kantamisesta ja omituisissa asennoissa työskentelystä yhtä paljon kuin pääni.

Ei kommentteja: