perjantaina, lokakuuta 07, 2016

Antti Pesosen elämä ja edelleen majavoita


Kirsti Ellilän Majavakevät sai upeaa kuvitusta nelosluokkalaisilta. Samalla kirjallisuusprojekti eteni syvemmälle kirjan maailmaan - henkilöt, miljöö, tapahtumia ja hiukan teemaakin.
 

Eskari-, ykkös- ja kakkosluokkalaisten kanssa metsäretken tuloksena katseltiin kuvia, ja mietittiin nähtyjä kiinnostavia asioita.

Ehdottomaksi hitiksi nousi naamarasvapurkkiin napatusta vedestä löytynyt olio, jonka elämää päätettiin ryhtyä tutkimaan. Hypoteesina on, että se on jonkun toukka, mutta koska varmuutta ei ole, piti sille keksiä nimi. Yksi huusi "Antti!" ja toinen melkein samaan aikaan "Pesonen!" ja näin avot: Antti Pesonen on kastettu.

Koska Antin selviäminen purkissa pitkään on epävarmaa, yritimme valokuvata sen ja opettaja haki myös vara-Anttia lammikosta. Nyt voimme laulaa Antin elämästä iloisia lauluja ja kertoa siitä hyytäviä tarinoita. 

Kakkosille tuutattiin taas kuvien tekijänoikeuksia ja sitä, mitä netissä kantsii tehdä. Tuomitsimme moniäänisesti typerät vanhemmat, jotka lähettävä lapsistaan videoita mm. Hauskoihin kotivideoihin!Toisten nelosten juhlaprojekti ei ole vielä virallisesti alkanut, mutta tällä viikolla harjoiteltiin Power Pointin tekoa ja pädikäsittelyä.
 PP:n aiheena oli puutyön tunneilla tehdyt minipelit, joista aloitettiin portfoliota.

Ihan käsittämättömän upeita tuotoksia!Lopuksi ekaluokkalaisten metsä-aiheesta syntyneen eläin-esitelmät, jotka ovat a) hienoja b) liikkiksiä c) hienoja d) liikkiksiä.
1 kommentti:

Kaarina kirjoitti...

On sulla kyllä älyttömän hieno projekti menossa!!! :)