keskiviikkona, lokakuuta 16, 2013

Solisee

Häiden suunnittelu alkaa yleensä vihkikirkon ja hääpaikan varaamisesta. Jos on vähän laiskanpulskea, ne ehkä tahtoo yhdistää. Jos on vähän nopsa liikkeissään, ei ole aikaa eikä kiinnostusta jonottaa suosituimpiin kirkkoihin. Jos on töissä kirjastossa, kaikki ongelmat ratkeavat.

Eräs henkilö kysyi minulta, enkö voi tehdä mitään ilman, että liittäisin siihen kirjaston?

Pöh. Jos menee naimisiin kirjastossa, saa viettää häänsä keskellä viisautta ja kauneutta. (Ja murhia ja kauhua ja roiseja vitsejä ja eritteisiä pahvikirjoja). Perustunnelma on rauhallinen ja hiljainen, kunnioittava. Erityistä koristelua ei tarvita, sillä kirja on sisältönsä lisäksi myös sisustuselementti. Kaunis sellaisenaan.

"Solisee" on yksi kauneimmista sanoista joita tiedän. Se ei kuitenkaan ole syy siihen, että meidät vihitään miehen kanssa suihkulähteen luona. Syy on se, että se on kaunis paikka ja siellä on kaksi kilpikonnaa, joita monet luulevat oikeiksi. Ruokailu tapahtuu lukutilassa, jossa on isoja huonekasveja ja josta näkee pienelle tasanteelle. Sinne voi laittaa ulkotulet roihuamaan ja katsoa ihanaa käärmemäistä ympäristötaidetta. Sitä tilaa kutsutaan Viidakoksi.

Siis ajatelkaa! Ninjaturtles ja Viidakon tähtöset yhdessä!!! Nyt mukana myös Platon ja Aleksis Kivi!

Todellinen vastaus kysymykseen on oikeasti: en. Mieluummin kirjasto kuin yksikään kartano, huvilateltta, luola, benjiköysi tai syvänmeren pohja.

Mies tulee iltavuorosta ja tuo pizzaa. Taidan houkutella sen saunaan - enkä ota kirjaa mukaan!

2 kommenttia:

Kotkan kirjastonhoitaja kirjoitti...

Mikso sää menet saunaan pizzan kanssa?

Liina kirjoitti...

Munsta on hieno ajatus mennä naimisiin kirjastossa. Ja sitten sitäkin vielä, että en minäkään ymmärrä miksi pitäisi tehdä jotain ilman kirjastoa.