tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Vinkkausvillitystä

Olen addikti. Ensin olin jännittynyt, pelotti enkä meinannut uskaltaa. Huolellisen valmistautumisen jälkeen kokeilin. Sitten siitä vähitellen tuli tapa, ja nyt en osaa ajatellakaan enää tekeväni muuta.

Vinkkaus.

Miten se voi aina vaan sytyttää ja saada fiiliksen nousemaan? Mielettömiä kicksejä koettiin tällä kertaa Atalan koululla ja Karjalaisen Matin kanssa. Yhteisvinkkausta oli ennen lähtöä kokonaista yksi kerta takana, mutta kummallisesti sitä saa vauhdissa homman toimimaan yhdessä.


Kakkosluokkia oli siis kokeiltu jo aikaisemmin, eikä sininen sylki noitakirjassa tai Antitäti-karhun mätkiminen Pahassa paikassa enää hätkähdyttänyt. Sujuvasti mentiin. Tosin Matin mieletön Risto Räppääjän pupu-räppi on iskostunut takaraivooni niin, etten pysty normaaliin tiskityöskentelyyn, jos joku lainaa Nopolaa. Pieni hinta maksettavaksi, kun on todistanut Mr. Katu-Uskottavuuden työskentelyä...


Viitosluokkien vinkkaus oli uutta, ja ensimmäinen tunti selvästi vähän haki muotoaan. Draamaa ei oltu etukäteen mietitty, mutta toisella tunnilla kauhu muuttui pelottavan todeksi. Pullmanin Kellopeliä vinkatessani huomasin silmänurkastani liikettä. Sehän oli Ritari Rautasydän itse, joka tauluviivottimella varustautuneena kävi kimppuuni, enkä minä surkimus osannut edes viheltää... Siinä meinasi käydä köpösti!


Paljon kirjoja meni lainaan, ja meillä oli hauskaa. Nyt tekisi vain mieli laajentaa ja tehdä lisää ja keksiä jotain uutta... Pientä suunnitelmaa onkin, mutta siitä myöhemmin.


Tähän perään on hyvä liittää tämä:Tuimalta saatu Blogging with a purpose -nappi, joka osoittaa koko kirjastotyön merkitystä. Kiitos Tuimalle!

* Ohjeet:
1. Sinun tulee jakaa tämä tunnustus 5 blogille, joilla sitä ei vielä ole.
2. Jokaisella blogilla tulee olla tarkoitus!
3. Tunnustuksen saaneiden blogien tulee linkittää takaisin tälle sivulle!
4. Tunnustuksen logon täytyy näkyä blogissa ja logosta on oltava linkki takaisin tähän blogiin.

Käytän tilaisuutta hyväkseni ja nostan kissanhäntää. Mörön.

Merkitykset lähtevät kirjastoblogeille:

1. Viisahampi vierelläsi, jonka mainioita näyttelyitä on tullut ihailtua useastikin.


2. Hämeenlinnan kirjastolle, joka tekee laadukasta ja monipuolista asiakastyötä verkossakin.


3. Näkymätön kirjasto - taitaapa olla ensimmäisiä alan blogeja, ja näkökulma on piristävän kriittinen.


4. Kasenka itärajalta, joka kertoo pienen kirjaston ja suuren ammattimaisuuden laadukkaasta yhdistelmästä.


5. Jaakkokeskari suuresta kirjastosta, suurine mielipiteineen.


Kuudenneksi annan napin ja mainostan uutta ja mahtavaa Kirjavinkkariblogia, jossa kirjallisuus kohtaa yleisön ja vinkkari toisen. Sieltä voi lukea myös vaihtoehtoisen selostuksen Atalasta :).

3 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Hei kiitsa!

Täytyykin miettiä, ketä kaikkia voisi lahjoa. Onko esim. Parlamenttikirjastolla riitävää kevytmielisyyttä ottaa vastaan nappi. Hm...

Anonyymi kirjoitti...

Kirjavinkkariblogi kiittää ja pokkaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos olet lukenut Spiderwickin kronikat (luin juuri loppuun) niin tajuat vitsin: luin tänään osat 3-5 ekasta kronikasta ja tulin vessareissulta villatakki nurinpäin päällä. Työkaverilla oli hauskaa, kun vartin päästä tajusin, että housujenkin nappi oli auki. Että mitenhän mää sieltä vessasta oikein lähdin..

Terkuin Arja-täti