maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Tiedän, mitä tein pääsiäisenä

Huomenna on kirjastossa koko vuoden vilkkain päivä. Vain joulunpyhinä ollaan yhtä monta päivää kiinni, ja jouluisin ihmisillä on muutakin tekemistä kuin odottaa kirjaston aukeamista. Palautuspöytä näyttää huomenna järkyttävältä, mutta valitettavasti (kjäh kjäh) en voi näyttää teille kuvaa siitä, koska olen iltavuorossa.

Tosin aamulla sitä ennen aion ehtiä Lounaspalaveriin, mikä on ehkä hienoimman kuuloista, mitä thirtysomething kirjastotyöntekijä voi tiistaina tehdä. Turha ehkä mainita, että palaveri koskee kirjavinkkausta. Ja sitä, että aion ommella uuden villapuseroni saumat tänään ja olla chick. Eiku chic.
Kanoista pääsiäiseen.

Luin nämä:Lady Grace mysteries: Betrayal Nuortenkirjasarja kuningatar Elizabethin seuraneiti Gracen elämästä. Hovin juonitteluja, tyttöyden historiaa ja ajankohdan tapahtumia, mutta pääpaino tiukasti vetävällä mysteerijuonella. Sääli, ettei tätä ole käännetty. Löytyy englanniksi Pirkkalasta.
Confessions of a Not It Girl on teiniviuhdontaa, treffailua, vaatteita ja OMG-huutelua ihan menestyksekkäällä formaatilla. Siistiä ja turvallista kuitenkin verrattuna moneen muuhun.
Kummitusten luokka oli hiukan pettymys, mutta pääsee kuitenkin kauhuvinkkauskassiin muutaman helmen vuoksi. Löytää varmasti lukijansa!
Kiven voima jatkaa Revontulitallin saagaa. Väliteos, mutta seuraavaa odotan innolla.
*******************
Kirjoitin kaksi virallista kirjajuttua ja yhden epävirallisen. Yksi jäi odottamaan huomista.

Söin lampaan. Seuraavana päivänä söin lohen. Tänään söin makkaran ja haaveilin kulinaristin urasta.

Rohmusin kaikkien tuttavien munansisukset ja virkkasin näitä:


Ne löytyvät ensi pääsiäisenä Pirkkalan kirjastosta. Silmillä tai ilman.
Kokeilin, miten Mörkö suhtautuu käsitöihin:
Joku tuijottaa mua...
Ei hitsi, KANA!!
I feel your pain...
Kuinka kissojen asettaminen noloihin kuviin on aina niin hauskaa?
Moni on sitä mieltä, että onneksi pääsen huomenna töihin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muhaahahahh, minä palautankin koko ison marikassillisen kirjoja tänään vasta klo 16 jälkeen! Ihan vaan ollakseni ilkeä - ei vaiskaan... kamalaa. Pitäisi olla jonkinlainen päivystävä kirjasto. Ei noin pitkään SAA olla kiinni, tuli vieroitusoireita, vaikka kotona on 45 hyllymetriä (ja vähän päälle...)!

antitäti kirjoitti...

Polga: Kirjastoon vaan! Sitähän varten me ollaan. Ja oikeasti on mukavaa, kun iltavuorossa on vähän liikaakin menoa - edessä siintävät ne kesäillat, kun kaikki lomailevat ja ruopsuttavat puutarhojaan, ja meillä on tiskin takana aika hiljaista. Silloin tehdään niitä rästihommia muulta vuodelta, mutta silti otan mieluummin asiakkaat!

Anonyymi kirjoitti...

Tässä olisi sinulle eräs aihe: tasa-arvo kirjastoissa (maksut).

Onko se tasa-arvoista, että joissakin kirjastoissa on varausmaksu (esim. Seinäjoen kirjastossa varaaminen on onneksi ilmaista)? Ei kaikille ole varaa maksaa sitä maksua. Onko se oikein, että ne joilla ei ole varaa, eivät saa uutuuskirjoja yhtä nopeasti?

Entä sitten myöhästymismaksut? Seinäjoella yhdellä asiakkaalla ei voi olla kuin maksimissaan 15e sakkoja. Esimerkiksi Porissa asia on toisin. Eräskin asiakas maksoi noin 40e:n sakon. En sitten tiedä, onko siellä ollenkaan tällaista maksukattoa, vai onko se vaan todella paljon korkeampi (sivuilta ei ainakaan asia selvinnyt). Mutta mielestäni se on epäreilua, että jotkut eivät voi enää käyttää kirjastoa, koska heillä ei välttämättä ole varaa maksaa myöhästymismaksuja.

Ok, on tietysti oikein ottaa sakko myöhästymisestä. Mutta aina asia ei ole näin yksinkertainen. Minullakin on kirja lainassa ja siihen on varauksia, joten en voi sitä uusia. Eräpäivä on huomenna. Kirjastoon pääsen kuitenkin vasta torstaina. Onneksi Seinäjoen kirjastossa myöhästymismaksut alkavat vasta ensimmäisen viikon jälkeen! Porissa sen sijaan saa sakkoa heti ensimmäisestä päivästä...

Kannattaisin myös sähköposti/tekstarimuistutusta jokaiseen kirjastoon! Vaikka itse alalla työskentelen, myöhästyisivät lainat aivan varmasti, jos en töissä niitä joka päivä tsekkaisi. Seinäjoella ja Porissa onneksi tällaisen muistutuksen saa, joten sitä asiaa ei tarvitse yrittää muistaa kaikkien muiden asioiden lisäksi.

antitäti kirjoitti...

Astarte: Kiitos kommentista! Vaikeaa aihetta ehdotat, mutta eikun härkää sarvista. Tänään olen kuitenkin sen verran kuitti, että tulee estetiikkaa - ensi kerralla sitten pistetään yhteiskuntaa uusiksi...