Neloset pääsivät etsimään vähintään viittä nettilähdettä, jossa kerrotaan omasta kirjailijasta tai kirjasta. Lähde piti laitaa muistiinkin, mikä osoittautui vähän hankalaksi. Totta kyllä on, että Kalle Veirron Pelibunkkerin pojissa pelataan FIFAa, joka päätyi jutun pääkuvaksi. Prioriteetit ennen kaikkea. Ja onneksi oli kyseessä se vanhempi FIFA, jossa Messin tukka on vielä normaali.
Tänään mietittiin kirjan juonta, henkilöitä, miljöötä ja teemaa - mikä tilanne oli kirjan alussa, mikä lopussa - miksi? Mitä välissä tapahtui? Tuliko Hillasta majava (Kirsti Ellilän Majavakevät) ja oliko Ari tyhmä vai neuvokas, kun varasti, mutta teki sen pitääkseen pikkuveljestään huolta... (Parvelan Kepler62)? Hmmm. Tästä tulee tosi hieno kirjablogi!
Säännöt on tärkeitä |
Ykkösten kanssa ope oli jo tulostanut kuvat kiinnostavista eläimistä, ja luokan kanssa haettiin yhdessä tietoa omasta elikosta niin kirjoista kuin netistäkin. Koska - opettajan ihanan kauniin sanoin - kaikki osasivat lukea, osa kirjaimia tai tavuja, osa pidempiä tekstejä, oli odotuksissa aikamoinen hulina, mutta toisin kävi. En ole koskaan kuullut yhtä kärsivällistä Wikipedian tavaamista! Välillä kirjoitettiin malli, josta katsoa apua ja silloin tällöin lisättiin vähän kirjaimia, jotta orva ei nuku pesäsä. Kolmen tunnin rupeama päättyi upeisiin lopputuloksiin! Kirjastonhoitajan tiukin paikka koski käärmettä, joka ei oppilaiden ehdotuksista huolimatta muni suustaan, vaan... niin, "käärmeen takaosassa olevasta aukosta". Juu, pissaa siitä tai siitä läheltä, uskoisin. Juu, sama kakan kanssa.
Eskari-, eka- ja tokaluokkaisten yhteisryhmän kanssa orientoiduttiin ja fiilisteltiin vettä. Runoja, veden ääniä, patsaita ja piirtämistä. Seuraavalla kokoontumisella mentiinkin metsään, johon kirjastonhoitaja sai tiukan määräyksen pukeutua "soveliaasti". Ja niin se teki! Katsokaa! Kumisaapas!
Valokuvia otettiin kaikesta kiinnostavasta, mitä nähtiin. Voisitteko itse vastustaa hometta, puun vedestä nousevia juuria, sammakkoa ja pohjan savea tutkimuskohteena? Ette voisi. Niistä hakusanojen keksiminen olikin mielenkiintoista etenkin, kun kirjastossa taas vaihteeksi katkesivat kaikki yhteydet ulkomaailmaan. Yritys jatkuu ensi viikolla. Lisäksi tokaluokkalaisten kanssa puhuttiin niistä iänikuisista tekijänoikeuksista ja opittiin hakemaan tietokirjoista tietoa mm. hakemiston avulla.
Viikkoon mahtui vielä mieltäkohottava pädi-kokous, jonka tuloksena saadaan kaikkia kivoja ohjelmia päivityksenä koneille ja koulutustakin peda-pädeilyyn useamman tunnin verran. Toinen iloinen kokous koski uuden nelosluokan projektia, joka tulee keskittymään juhliin! Ystävänpäivää ja ortodoksista pääsiäistä, katolista loppiaista ja sen sellaista. Bileet vietetään Lucian päivänä, joten pääsen myös itkemään. Kaikesta on tässä projektissa huolehdittu!
Ensimmäistä kertaa käteeni päätyi pieni mahakipuinen käsi, joka luotti puron ylittämisen verran kirjastolaiseenkin.
Parasta tässä jutussa on kyllä mukulat.