tiistaina, joulukuuta 23, 2008

Kirjallisia lahjoja

Hiljaisen viikon jälkeen rysähti päälle lomakausi, ja Kaikki suunnistivat kirjastoon. Lainaamaan, toivottamaan jouluja, kehumaan ja lahjomaan. Kiitos kaikille asiakkaille. Ilman teitä ei olisi meitä.

Nyt. Kiitos sille, joka keksi glögin, punaviinin, brittipopin, valkosipulisilakat, helposti katkaistavan teipin ja mielenhaikeuden. Vielä isompi kiitos fysiikan laeille, jotka kääntävät maapalloa niin, että nyt jokainen päivä vie kohti valoa.

Vaikka tämä ei ole käsityöblogi, liittyy neulominen oikeastaan kaikkeen. Neulon kaikissa kokouksissa, koulutuksissa ja keskustelutilaisuuksissa. Ennen tuhlasin sademetsällisen paperia, johon piirtelin suttuja. Suttuja! Jos kädet eivät liiku, eivät aivot liiku. Valmistuva sukka korreloi suoraan ajattelun kanssa.

Setädit-kiertueen kaksi muuta jäsentä kiinnittivät huomionsa Antitätiin juuri neulomisen vuoksi. Siksi on vain oikeus ja kohtuus, että maailmalle lähti tällaisia lahjoja:Markku sai oman virkatun Cthulhun. Ohje löytyy Ullasta.Katsokaa nyt, kun se tuijottaa teitä suloisilla silmillään. Se suunnittelee syövänsä teidät ensimmäisinä. Terveisiä samalla Seinäjoelle sille pojalle, joka ryyditti kauhuvinkkausta kysymällä: "Mitä mieltä olet H.P. Lovecraftin eksistentialistisesta kauhusta?" Se poika ansaitsisi oman maskotin se!

Kaanonista karkotetut -teemalla lahjottiin Mattia. Patalaput miehelle, jolla ne pysyvät varmasti käyttämättöminä ja kauniina.

Ensin sarjakuvaa:Ja sitten kauhua. Huomaattehan, että toinen kallo hymyilee, toinen näyttää sureksivalta. Januskasvoiset pääkallot. Siitä saisi ainakin novellin.Hyvää sitä-jonka-nimeä-kukaan-asiakaspalvelija-ei-jaksa-enää-sanoa niille, jotka viettävät huomisen yksin, kaksin tai porukassa. Soundtrackina sille tämä, jonka Jäniksenselkäläisen kirjallisuuden seuran luoja muistutti mieleeni pitkästä aikaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jouluiloa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Luulen, ettei lahjapaketin avaaminen ole koskaan aikaisemmin tehnyt aikaisemmin samanlaista vaikutusta kuin tänä jouluna - ehkä poikkeuksena vuosi 1987, jolloin sain vanhemmiltani Stiga-jääkiekkopelin : )

Ei noita patalappuja henno oikein käyttää keittiössä (vaikka osaisikin), ellei niitä sitten ripustaisi kehystettynä jonnekin lieden yläpuolelle. Jakke Jäyhää ei sovi sotkea lasagneen!

Lämpimimmät kiitokset Carly Simonin "Nobody Does It Better" -kappaleen tahtiin:

"Nobody does it better
Makes me feel sad for the rest
Nobody does it half as good as you
Reetta, you're the best..."

Ja hyvää joulua, Antitäti!

Katri kirjoitti...

Onpas hienoja neulomuksia! (Huomaa, miten taitavasti väistin murretaustani aiheuttaman valtavan tarpeen puhua kutomisesta...) Hyvät joulun jatkot. :)

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=GOf9zq7eTf4

Aye caramba mikä lahja! markku-setä itke itsensä onnesta uneen!

Suurimman osan joululahjooista saan vasta ensi viikolla kun lähden kotipuolessa käymään, mutta tämä vartioi nyt kirjahyllyäni ja syö kaikki kirjarosmot!

antitäti kirjoitti...

henna: Samoin :)!

Matti: Hmmm... Stiga vs. patalaput... Taidan luovuttaa suosiolla :).

Katri: Tunnustan, että mäkin olen kutonut aika pitkään. Nyt kyllä neulon ja huomauttelen ärsyttävästi toisille siitä. Tosin läheinen ihminen puhuu aina *ompelusta* :O.

Markku: Hyvä vahtikauhu tuo onkin. Koulutin sitä viikon, ja antaa varastaa vain Päätalot - muuten kutittaa lonkeroillaan kuoliaaksi.

Hanna kirjoitti...

Tosi hienot patalaput!! Varsinkin toi Ressu. Mä kyllä oon puhunu aina kutomisesta ja puhun varmaan tästä eteenpäinkin. :)