maanantaina, joulukuuta 15, 2008

Pikkuisen jouluista

Vuosi kallistuu kohti loppuaan. Asiakkaat siivoavat kotona, ja palautushyllyt pursuilevat. Laskutus kiittää, kun patterintakaiset ja patjanaliset kulkeutuvat kotiinsa.

Lasten joulukirjat on laitettu esille, tontut ripustettu lamppuihin Antitädin hengen uhalla. Meininki on muuttunut jo aika vallattomaksi - oppilaat odottavat lomaa ja kokeilevat kaikki rajat useampaankin kertaan. Kuitenkin niitä katsellessa on niin hyvä mieli. Palaa mieleen monta omaa, jo unohtunutta muistoa.

Matkalaskut pitäisi tehdä (mutta vasta huomenna viimeistään), budjettia kytätään melkein joka päivä. Viime hetken tarjouskirjeitä on mukava selailla, rennoin ottein. Muutama luokka opetetaan vielä tällä viikolla.

Kirjaston pikkujouluissa keskustellaan mm. Jotunin feminismin suhteesta Canthin yhteiskuntakäsitykseen, mikä on aineistovalinnan ja sensuurin raja, antisemitismistä, Viron historiasta ja naiskaupasta Oksasen tyyliin. Sitten hihitetään, kun huomataan oikeasti olevamme sellaisia, mistä meitä syytetään. Kerrotaan kanssajonottajalle, että vampirihtava puku on ostettu oikeasti kauhuvinkkausasuksi, työpuvuksi kirjastonhoitajalle. Pääsi ulkoilemaan ensimmäisen kerran. Yön pimetessä pitää muistaa, ettei lapsia saa pelotella uudenkuun aikaan. Bella ja Edward nukkukoon tämän yönsä rauhassa :).

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Et sitä lakattua käpyä vielä ole ehtinyt askarrella? Me suunnittelimme askartelutyöpajaa, mutta taitaa jäädä ensi pikkujouluun.
Ihan parasta pikkujoulukirjastolaisen juomaa on muuten itse tehty karviaismarjalikööri. Syksyllä karviaisten kypsymisen aikaan kun pullottaa niin kypsyy sopivasti lämmittämään kommarivillatakin lisäksi (vai oliko se -paita?) kirjastontätiä pikkujoululoskasäähän.

Leppoisaa joulunaikaa antitädille ja kiitos blogivuodesta 08!
Mervi

antitäti kirjoitti...

Pistin paljon hiuslakkaa, joten käpy on lakattu.

Siinä kaikki askartelujuttu, mihin tässä vaiheessa enää kykenee...

kruiser kirjoitti...

Kiitos antoisista lukuhetkistä. Voimia tähän(kin) työhön!

antitäti kirjoitti...

Kiitos Kruiser, ja samaa toivottelen takaisin!