tiistaina, syyskuuta 30, 2008

Kauko Röyhkä on väärässä...

...ainakin Oulun suhteen. Täällä on aurinkoista, ihanaa ja kodikasta. Kiertue siis etenee ja Setätien karavaani kulkee.

Aamulla suhahdimme Variskan koululle Vaasassa, jossa pääsin nauttimaan nykymatematiikan opetuksesta. Tosin luulin sitä fysiikaksi, mikä kertoo ehkä syyn siihen, että minusta tuli kirjastoantitätiläinen eikä raketti-insinööri. Nykymatematiikassa lasketaan lieriön tilavuutta, mikä on hämmästyttävä suoritus.

Vielä enemmän hämmästytti erästä oppilasta Pythagoraan lause: "Siis ajattele. Ne laski tällaisia juttuja, eikä niillä ollut edes vessaa!!" Hämmentävää. Kirjastoja niillä sentään taisi olla.

Sarjakuva imi mainiosti, ja itse nautin kauhusta. Saimme aikaan keskustelua mm. siitä, mikä on kauhein lukemani kirja. Onko aikuisten kauhu pelottavampaa kuin nuorten? Onko elokuva pelottavampaa kuin kirjallisuus?

Minun mielestäni kirja on aika kauheampi kuin elokuva. Suurin kauhu asuu korviesi välissä.

Parhaiten vetävät vinkkauksissa Miekkani laulaa ja Korpinportti. Ja Houkutus, josta kaikki kiertueemme jäsenet eivät nauti yhtä paljon kuin allekirjoittanut. Sekä tietysti kummitusjutut: Naurava kummitus ja Kummitusten luokka. Nautin suunnattomasti Ruttolinnan vinkkaamisesta. Mustat paiseet kainaloissa, jotka puhkeavat ja valuttavat märkää herättävät tunteita.

Loppuun muutama kuva:Kauhua Vaasan koulutuksessa.Matti ja Markku valkkaa vinkattavaa Merenkurkun koululla.

3 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Täällä yksi humanisti hihittelee matematiikan luulemiselle fysiikaksi. Ymmärrettävä virhe, joka voisi sattua kelle vaan. Tai ainakin se voisi sattua mulle.

Voit lohduttaa sitä yhtä seurueenne jäsentä, että täällä on yksi, joka tarvitsee melkein oksennusämpärin viereen lukiessaan tuota Houkutusta. :P

kruiser kirjoitti...

1) Kauko Röyhkä ei ole _ikinä_ väärässä, -laulussa josta arvelen kommenttisi kummunneen ei mainita nimeltä mitään kaupunkia... kysehän on fiktiosta : )

2) Etsikääpä käsiinne Radiopuhelimien biisi "Oulu on kaupungin nimi" samannimiseltä pitkäsoitolta.

3) Ilouutinen kotikuntamme vinkkareille, ja varmasti lämmittää teitäkin: vinkkausten valmisteluun käytettyä omaa aikaa aletaan kompensoida siten, että 3x45 min. vinkkaus edellyttää yhtä etätyöpäivää. Kuhan hlöstökeskus hyväksyy.

antitäti kirjoitti...

Katri: Matikka on kala ja fysiikka ei ;)???

Houkutus on selvästi hyvä kirja, kun se herättää noin paljon tunteita!!

Kruiser: Mahtia! Vinkkauspoliittisista kysymyksistä pitäisi puhua enemmän. Koska Kirjavinkkaribloggarit istuvat vieressäni, kuulin juuri tärkeän tiedotuksen. Työajoista ja vinkkauspalkkioista tullaan keskustelemaan siellä syksyn aikana.

Seurailkaa ja kommentoikaa!

Ja kiitos biisivinkeistä :).