keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2008

Ja ne hyvät

Ulkona sataa. On kylmä. Onneksi kirjasto on auki! Kiitettävästi lapsukaiset ovat löytäneet tänne lomallaankin, ja varma kesän merkki ei petä tänäkään vuonna. Sweet Valley High -sarja lähtee kiertoon. Joka talvi päätän poistaa sen nielemästä niukkoja hyllymetrejä, ja joka kesäkuun ensimmäinen siitä poksahtavat ensimmäiset varaukset sähköpostiin.

Ehkä se vaatii tietyn lämpötilan tai hormonitason lukijaltaan? Mistä päästäänkin seuraavaan asiaan:

Yläkoululaisten "Mitä kirjasto voi tehdä hyväksesti" -kyselyn tuloksia lisää. "Hyvä idea!" -kohtaan olivat pistäneet ainakin yhden rastin monet: 228 oppilasta. Tulkinta on hiukan vaikeaa, mutta uskon näin vastanneiden käyttävän palvelua tai olevan siitä kiinnostuneita. Ehkä heidän mielestään näitä palveluita voi hyvin käyttää kirjastossa, tai ne sopivat kirjaston pirtaan. Hiukan epätieteellisen nopeasti tutkimalla suosituimmiksi osoittautuivat IRC-galleria (yllätys, yllätys ;)), tiedonhaku kirjastosta esitelmiä varten ja kirjavinkkaus. Omat ystävänsä löysi myös Flickr- ja muut kuvapalvelut.

Hurjinta minusta on se, että 188 oppilasta koki voivansa ehkämahdollisestijoskus osallistuvansa johonkin kirjaston järjestämään juttuun/koulutukseen.

Mitkä näistä ovat suosituimpia - sen saatte kuulla ensi kerralla...

Näin innolla Kirjatti haikailee uuteen kotiinsa:


Ei ole mitään säälittävämpää kuin eksynyt kissa. Paitsi ehkä poistovaatimusten alle nääntynyt lastenkirjastonhoitaja, joka ei uskalla tulla sateesta sisään.

Ja nyt kun kirjoitin ylempänä sanan "pirtaan", soi päässä koko ajan tämä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kesäinen tervehdys täältä läppärin äärestä! Piti jo kommentoimani tuota edellistä lastuasi, että karmeinta kyllä, mitä osaisin kuvitella, olisi tuo, että viirus veisi koneelta lähes kaiken... argh! Kyllähän sitä koettaa muistaa säilöä tikuille ja milloin minnekin niitä tiedostojaan, mutta aina ei muista/ehdi ja seliseli, luottaa vaan tuuriinsa. Tsemppiä ja toivottavasti tiedostot alkavat olla kasassa jälleen.

SVH:ta en ole lukenut enkä katsonut yhtään osaa, ehkä pitäisi. Ihanan Laakson Lukio -sarjalla saattaisi kyllä pitää perheen leikkeleissä ja jälkikasvun kumisaappaissa pitkään... Jos kymeniä osia suoltaisi ja se telkkariohjelmaksikin sorvattaisiin :-)

antitäti kirjoitti...

Joo, virus oli kyllä pahinta ever. Ja kun oli vielä ensimmäinen, joka omalle kohdalle sattui...

Tyyppiteoriaa on tulossa Pirkkalaan vasta nyt, mutta useampi kappale :).

Hyvää lomailua!

Anonyymi kirjoitti...

Ja samalla vaivalla se Reetan virus tartutti minunkin koneeni. Ja kun pahuuden makuun pääsi, niin se virus sekoitti lopullisesti minun vanhan uskollisen läppärini pään ja muistin :( En ole vielä uskaltanut tarkistaa varmuuskopioitua ulkoista kovalevyäni onko siellä kaikki kunnossa. Jos sen kuvat ja musiikit menivät, niin palaan kyllä kummittelemaan Pirkkalaan .-p

Markku-setä palaa lomailun pariin.

Anonyymi kirjoitti...

Antitädille sen verran lohdutuksen sanaa, että johan se se vanha läppäri nilkutti kainalosauvojen varassa kohti saattohoitoa, joten ei pelkoa, että menen rottimaan (<-sisäpiirin vitsi) sinut tietokoneiden kansanterveyslaitokselle.

Eiköhän sen koneen saa vielä tunkattua ubuntu-koneeksi ja jos ei ei niin sitten menee sekin maailmankuvan laajentamisen piikkiin. Johan se olisikin aika ryhtyä vakavasti opettelemaan Linuxin käyttöä;)

Hyvää kesää kaikille kirjasto- ja kirjaihmisille ja erityisesti lastenkirjastotädeille :-)

antitäti kirjoitti...

Markku: Olen nousemassa vähitellen syyllisyyden suosta, jossa olen rypenyt. Mikään ei ole niin hölmö kuin ihminen, kun se sille tielle lähtee...

Kiitos, ettet roti mua!