lauantaina, tammikuuta 05, 2008

Todellisuus piipahti kylään

Lomailu on vaikeaa. Silloin on aikaa miettiä asioita, ja moni niistä liittyy työhön. Sitten tulee tehneeksi jonkun suunnitelman, joka vaatii vain pienenpientä sähköpostin lähettämistä. Ja sitten pitää hakea yksi juttu työpaikalta. Ja lukea työposti. Ja paikallislehti, jossa huomaa jutun itsestään. (Iso pdf-tiedosto) (Kiitos toimittajalle, juttu on hyvä!) (Muotibloggaajat: kuvan oton jälkeen olen käynyt kampaajalla!!!)

Ja sitten menee käymään siinä kirjastossa, jossa on asiakas - siis vain asiakas! Kun viattomana lainaa pari naisviihde- ja sotakirjaa, törmää Karjalaisen Mattiin, jonka kanssa on kaveri Facebookissa. Ja jonka kanssa on ihan vähän vaan saanut idean, että voisi tehdä jotain yhteisjuttua yli kuntarajojen. Vaikka kirjavinkata. Ja sitten on pikkuisen juteltava, ja mietittävä, ja kotona kirjoitettava hiukkasen kirjalistaa.

Kun sitten rauhallisena kävelee ulos kirjastosta, jossa on ollut melkivaanasiakkaana, soi puhelin. Sieltä soittaa herraTeeVeeKaksi, joka tahtoo tulla tekemään jutun kauhuvinkkauksesta tiistaina. Juttuun tarvitaan luokka. Koulu alkaa maanantaina, työt alkaa maanantaina. Sitten on pakko vähän kirjoitella sähköpostia ja soitella ja tekstailla tutuille opettajille ja tehdä varauksia kirjoista ympäri kuntaa ja etsiä kynttilöitä ja varata viitta.

Sitten sitä onkin jo niin työmoodissa, että ihan huomaamatta lukaisee yhden vinkkauskirjan ja aloittaa yhtä artikkelia ja kirjoittaa siitä neljäsosan ihan huomaamatta.

Kunnes tajuaa, että nyt on viimeinen lomapäivä. Kello on puoli kaksi yöllä ja lataan parhaillaan uudelle mp3:lle Täällä Pohjantähden alla ykköstä kuunneltavaksi.

Oli kirjasto, tietokone ja Antitäti.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja kun tiedät milloin TV2 näyttää kauhuvinkkauksesi, niin kerro se täällä, että voimme asettua puremaan kynsiämme TV:n ääreen :)
(Kirjastotädit ovat tavalla tai toisella melkein aina töissä, esimerkiksi joka kerta kun lukevat kirjaa...)

antitäti kirjoitti...

Joo, jos vaan itse uskallan ilmoittaa...

Niinhän se on, töissä on melkein aina. Itse kyllä erotan aikuisten kirjat "omaksi ajaksi" ja nuorten kirjat usein "työksi". Tosin nuortenkirjat ovat niin hyviä, että ne menevät melkein aina loman puolelle :). Ja käyttäähän niitä aikuisten kirjoja usein tiskissä ollessaan suosittelu- ja kommentointikirjoina. Kuvakirjojen kulutus on suurta ihan muuten vaan...

Anonyymi kirjoitti...

Tuo linkki jossa pitäisi olla juttu sinusta ei jostain syystä toimi. Onko vain käyttäjässä vika?

antitäti kirjoitti...

Anonyymi: Ei ollut vikaa käyttäjässä - juttu oli vain siirretty arkistoon. Nyt pitäisi osoitteen toimia!

Anonyymi kirjoitti...

Kuntarajat ylittävä yhteistyö olisi kyllä tosi kiva lisä kirjastotyöhön. Olen koittanut kovasti liputtaa joka käänteessä asian puolesta, mutta jotenkin tuntuu, että ihmiset mieltävät, että yhteistyö lisää työtä eikä vähennä sitä. Niinpä kaikki puuhastelevat omilla hiekkalaatikoillaan tekemässä samoja asioita moneen kertaan:/

No, ehkä facebook tuo muutosta tähän. Ainakin Superlibrarian yhteisössä meitä on jo monta ja kunhan keskustelu ja ideointi saadaan kunnolla käyntiin, niin ehkäpä se siitä iloksi muuttuu:-)

Karjalaisen Matin aka. P****-Matin (sensurointi Matin pyynnöstä. Yleisö saa jäädä arvailemaan mikä tuon mystisen sankarin salaperäinen liikanimi onkaan;D)kanssa olemme myös koittaneet viedä sarjakuva-aatetta eteenpäin. Siinä missä Vammalassa Lasten- ja nuorten kirjapäivillä viime syksynä suurin osa vinkkareista intoili runovinkkauksen päältä, me karvaiset sedät olemme kehitelleet sarjakuvavinkkausta. Ja ensimmäinen kokeiluni oli niin suuri menestys, että jatkan sarjisten vinkkaamista varmasti tulevaisuudessakin:)

antitäti kirjoitti...

Hyvä Markku-setä! Yhteistyä on voimaa... Odotan kovasti, että pääsen todistamaan Matin (nimellä tai ilman ;)) ja Markun karvaista vinkkausta.

Kutsuja otetaan vastaan. Kahvit tarjotaan. Herkisipä mieleni jo loihemaan keikkaa teille joskus Pirkkalaankin... Kuis olis?