perjantaina, marraskuuta 02, 2007

Kun lapsesi tulee kirjastoon...

...häntä vastassa on hiljaisuutta, rauhaa, sivistystä ja...
...ammattitaitoinen henkilökunta!!

Saanko esitellä: lastenkirjastonhoitaja Reetta KalmoHän ottaa pienokaisenne hellään huomaansa, ja vastaa heidän kaikkiin pyyntöihinsä.
Palveluhenkinen asenne on tärkeää kirjastotyössä!Lastenkirjastotyössä tulevat tutuksi erilaiset suositut lemmikkieläimet, joita piltit suorastaan rrrrakastavat. Kuten myös Reetta omaa lemmikkiään, joka nautti aamuliikunnastaan kirjaston keittiössä.
Draamallinen lahjakkuus on hyvä avu kirjastotyössä. Monenlaisia käsinukkeja ja pehmoeläimiä voi käyttää elävöittämään esityksiä. Kirjatin 10-vuotisjuhlien kunniaksi Reetta antaa kisulle pienen pusun.

HAAARRRGGHHH!!! Öhöm, hups...

Juttua tehdessä ei vahingoitettu käsinukkeja, kirjastonhoitajia eikä koululaisia.
Vinkkaus meni kohtuuhyvin. Serverihuoneessa seisoessani tunsin itseni hiukan oudoksi, mutta kun pääsin raapimaan kynsilläni ovea, raottamaan sitä hitaasti, työntämään yhden käden hitaasti ulos.... ja LÄVÄYTTÄMÄÄN sen auki, olin jo omassa elementissäni.
Vähän liikaa asiaa liian lyhyessä ajassa, liian pienessä tilassa. Toivottavasti kokemus oli kuitenkin lopulta innoittava. Mulle oli ainakin!
PS. Poistan todennäköisesti viimeisen kuvan aika pian, sillä kissa säälittää. Siirrän sen Facebookiin, josta huomiseen mennessä pitäisi löytyä myös muutama lisäkuva kauhuvinkkarista.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hmm. Oletko koskaan harkinnut muuttavasi Jyväskylään? Ei sillä, että täkäläisissä kirjastonhoitajattarissa mitään valittamisen aihetta olisi, ihania ovat, mutta aloin äkkiä tuntea suurta tarvetta lainata sinulta pari lasten kauhukirjaa...

Anonyymi kirjoitti...

Hui mikä täti, tämä täti ei taida hyssyttää...

Hieno asu, hieno asenne vinkkaukseen ja kuulijoihin, hauskaa että joku osaa antaa monenlaisia elämyksiä vinkkauksessa! Kuvan voit säilyttää täällä tehoefektinä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauhu todella puree...;-) Meillä oli pari vuotta sitten kauhujen ilta kirjastolla. Jokainen kirjaston täti oli pukeutunut noidaksi, kauhuautomaatti (pahvista tehty masiina) luki kauhukirjoja jne. Vieläkin lapset kyselevät, koska seuraava järjestetään. Siivo juhlien jälkeen oli tietenkin kamala, koska tarjosimme lapsille popcorneja, mutta mitään ilkivaltaa ei tapahtunut, vaikka osallistujia taisi olla pari sataa. Yleensä itsensä likoon laittaminen palkitaan ja mikä parasta, se on myös itselle hauskaa!

Anonyymi kirjoitti...

Todella pelottavaa. Kunnioitan...

Sara

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan kamala! :D Tahtoo myös vinkkaukseen!

satumh kirjoitti...

huih! makeeta. :)