torstaina, marraskuuta 15, 2007

Antitäti kopsahtaa...

Onpas ollut viikko! Vaikka kirjasto harvemmin käsitetään hektiseksi ja stressaavaksi paikaksi, voi oikeilla valinnoilla siihenkin päästä.

Iltavuoro perjantaina, lauantaitöitä, sunnuntaikoomaa ja valmistautumista tulevaan viikkoon. Normaalit tilaukset, luetteloinnit, hiukan kehuja ja pari periaatteellista keskustelua eri ihmisten kanssa. Tulevaisuudenmietteitä, arkea. Haaveilua työporukassa oikeasti vuorovaikutteisesta kirjaston sivustosta, joka kyllä jää haaveeksi. Reunaehdot eivät täyty - raha, asiantuntemus, halukkuus, aika... Tiedätte kyllä.

Tiistaina kauhuvinkkaus Hyrsingin ihanalla pikkukoululla, jossa fiilistä löytyi jälleen. Englanninkielisten nuortenkirjojen luettelointia - pohjat Library of Congressista ja sitten epätoivoa omasta takaa.

Keskiviikkona Kirjatti-kissan 10-vuotissynttärit Tampereella, jotka oli ihan mahtavat! Kiitos vielä kerran järjestäjille!! Kauhuvinkkasin siellä yllätysohjelmana pienen hetken, ja huomasin taas hikoilevani kauhusta - aikuisille on niin vaikea puhua mitään.

Tänään ensimmäinen kauhuvinkkaus yläkoululaisille, joiden ryhmä oli paras. Hiljaisuutta, kiinteästi seuraavia ilmeitä ja inhon irvistyksiä oikeissa kohdissa. Hiukan rankemmanpuoleista oli materiaali, mutta hyvän maun rajoja en opettajan mukaan ylittänyt. Onneksi. Viime viikon tapahtumien jälkeen sanansa saa valita vähän tarkemmin, ja muutama kirja putosi vinkkiohjelmasta pois.

Tiskivuoro ja maanista kirjojen viemistä rekkariin, jotta uutuudet pääsee hyllyyn. Terveiset BTJ:ltä ja tähän vakuutus Tuomaalle, että nimi on taivutettu harvinaisen kauniisti :).

Huomenna vietän päivän shopaten lankaa maanisesti käsityömessuilla. Villa auttaa aina.

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Harkitsin vakavasti Kirjatin synttäreille osallistumista, mutta finanssipoliittinen tilanne ratkaisi kotiinjäännin puolesta. Miksi työttömät eivät saa alennusta junalipuista?

Ihanaa messupäivää!

Kaura kirjoitti...

Tässä ihan hypoteettisesti kysmään, voisko joskus ajatella kutsuvansa kirjavinkkaajaa vinkkaamaan englanniksi englanninkielisistä kirjoista englannintunnille :-)

antitäti kirjoitti...

Kyllä on muuten epäreilua, Kaisa! Olisi ollut kiva nähdä. Sun pitää kutsua mut teille :). Messuilla oli muuten upeeta.