perjantaina, heinäkuuta 20, 2007

LomaaAAAA!!!!

Loman alkuun on seitsemän tuntia aikaa. Mitä pyörii antitädin päässä?

1. Hysteria. Mitä, jos tällä aikaa tulee tärkeitä viestejä ja erikoispyyntöjä, joihin juuri Minun pitäisi olla vastaamassa? Tai uusia kirjoja, joista en ole huomannut tehdä varausta ja ne pääsevät kiertoon ennen kuin olen silmäillyt niitä?

Vastaus: Pirkkalan kirjasto on pyörinyt useamman kymmenen vuotta ilman Antitätiä. Se tekee sen myös seuraavat kolme viikkoa. Kirjat kulkeutuvat käteen palautuksessa, ja nappaat ne sitten.

2. Tyytyväisyys. Ehdin tehdä nelosluokkalaisten kysymykset valmiiksi, ja ne ovat ihan toimivia. Kai. Todellinen testi tulee sitten syksyllä. Tampereen kollegoilta olen saanut upeasti vinkkejä ja apua, ja opetus toimii tällä hetkellä hyvin. Osa porukasta etsii PIKIstä koneella vastauksia, osa pönkii hyllyistä kirjoja tietyistä luokista, osa harjoittelee tietosanakirjojen käyttämistä (Ystäväsi syyttää sinua TEATRAALISEKSI - siis miksi?; Kuinka monta torakkalajia maailmassa on?) ja yllättävän suosion on saanut aakkostus! Eläinkuvioiset aakkostuskortit, joissa eläimillä on hassut nimet, ja ne pitää järjestää. Kopioitu suoraan Tampereelta - kiitos!! Luulin noiden olevan liian helppoja, mutta ehei...

Vastaus: Hyvä Reetta! *taputus päähän ja kannustavaa silitystä*

3. Into. Sain rahaa törsättäväksi englanninkielisiin nuortenkirjoihin! Vuoden yksi kohokohta tämäkin. Kun kirjat maksavat pokkareina noin kympin kappale, saan yli parikymmentä kirjaa. Hain osan tänään suoraan Tampereen Akateemisesta, mutta valikoima siellä on aika nuiva. Onneksi ymmärsin viime vuonna hakea verkkokauppatunnukset, ja shoppailen sieltä. Tilaavat kiltisti kustantajilta vähän oudompaakin matskua. Nyt sitten surffaan tämänkaltaisia sivuja ja ostan silmät kiiluen. Näitä on ihana lukea syksyllä ja vinkata lukiolaisille talvella! Suosittelen lämpimästi pienille kirjastoille - tämä on ainakin meillä niitä ainoita tapoja saada erikoisempaa tavaraa hyllyyn. Ja erikoisuus on tietysti itseisarvo Antitädin paijaamalle hyllystölle :).

Vastaus: Anna mennä, shop till you drop. Samanlaista nautintoa et saa ostamalla mitään muuta kuin kirjoja! Aaah...

4. Laiskuus. En viitsi aloittaa mitään juttua, kun se jää kuitenkin kesken. Suurin osa pienestä roikkuneesta tauhkatyöstä on poistettu pöydältä joko jonkun toisen pöydälle tai roskiin. Pitääpä mennä keittämään kahvia ja syömään pullaa.

Vastaus: Aloita laskeutuminen vapaalle, syö kaksi pullaa.

5. Suunnitelmat. Aion lukea kauhukirjoja yöt ja muita kirjoja jokaisessa välissä. Neulon sukkia ja pari lämmittävää juttua syksyksi. Syön ja nukun.

Vastaus: Onnistunut suunnitelma. Mene ja toteuta - seitsemän tunnin päästä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rentouttavaa lomaa! Missä välissä aiot nukkua? ;)

Minulla meinasi pieni paniikki iskeä, kun joku on noin tajuttoman hyvin valmistautunut syksyä varten. Mulla iskee nuortenkirjojenlukupaniikki kohta päälle, kun en nykyään ehdi/viitsi lukea niitä säännöllisesti... Ja kirjastoon liittyvä opetus, iiks! Pitäisi, pitäisi, pitäisi!

Anonyymi kirjoitti...

Aah. Tuo vitoskohta. Mulla on menossa eka lomaviikko, ja yritän juuri tuota toteuttaa. Viime yönä luin Tess Gerritsenin uusinta, se on karmeinta mitä pystyn lukemaan.

Rentouttavaa lomaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää lomaa! Ja minä palaan tiskin ääreen maanantaina, huoh.

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa lomaa - ja nimipäivää :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät lomat!
Minulla ei onneksi ole lomaa ja saan jatkaa kauhtuneiden nuortenromaanien poisto-operaatiota keskeytyksettä. Toisin kuin useimmat, minä pystyn kyllä poistamaan kirjoja, ainoastaan ne joista itse välitän ovat hankalia tapauksia.

silumiini kirjoitti...

Erittäin hyvää lomaa!:-) Omaan kaksiviikkoiseeni on vielä kuukausi aikaa... Millään ei jaksaisi odottaa...

antitäti kirjoitti...

Jaatiina: Nukkuminen on yliarvostettua puuhaa :)! Onhan tässä vielä aikaa suunnitella ja vielä enemmän toteuttaa. Lopultakin työ on sitten vain työtä - ja mä sentään olen ihan virallisesti palkattu lasten- ja nuorten kirjastonhoitajaksi. Sulla on paljon muutakin kontollasi, joten priorisoi rankasti!

Kaisa: Niinpä!! Se autuas vitoskohta...

Tuima: Kiitos. Pakkohan se on jonkun töitäkin tehdä välillä :)...

Erikoiskirjastovirkailija: Kiitti - molemmista! Kävin juhlan kunniaksi elokuvissa ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen.

Librarian: Äääh, mitä pyydät, jos tulisit meille karsimaan kauhtunutta tauhkaa???

Silumiini: Hyvää kannattaa odottaa...