keskiviikkona, heinäkuuta 11, 2007

Koulun alkua odotellessa...

Kun kesä on parhaimmillaan, on kirjastonhoitajan aika ryhtyä suunnittelemaan syksyä. Viimeistään syyskuussa pyörähtävät käyntiin nelosluokkalaisten kirjastonkäytönopetukset.

Koska meillä ei ole opetusluokkaa, käynnit pidetään käsikirjastossa, joka muuttuu tunnin luennon aikana 30 ihmisen hikoilu- ja hapettomuustilaksi. Jonkinasteinen räväkkyys opetuksessa on siis vain plussaa. Koulutus pidetään paperimonisteista, ja nyt mietiskelen hyviä hakuesimerkkejä. Todennäköisesti tulen tänä vuonna nojautumaan merirosvoihin - pääkallopaitani innoittamana. Miettikööt sitten Deppiä tai murhia, jos luokitus ei kiinnosta...

Viime vuonna Vili Voipio puri hyvin.

Kun luento on kuunneltu, painutaan tietsikalle vääntämään tehtäviä. Niitä on hauska tehdä - niin minun kuin oppilaidenkin mielestä. Kirjoja käsittelevät tehtävät ovat helppoja, sillä tiedän aika hyvin, mikä nelosluokkalaisten käsissä kuluu.

Kirjojen lisäksi hakutehtävistä pitäisi löytyä muutakin materiaalia. Leffatkin menevät, mutta

mitä musiikkia kuuntelee standardi-kymmenvuotias-esiteini?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kotipesäetu: kotoa löytyy juuri tuon ikäinen "esiteini". Poikalapsen musiikkimakuun kolahtaa tällä hetkellä Rammstein, Iron Maiden, Ari Koivunen - Lordi alkaa olla menneen talven lumia... Koulun levyraadeissa raskas musiikki tuntui jylläävän muutenkin vahvasti. Tyttöjen musiikkimausta ei valitettavasti vastaavaa tuntemusta.

antitäti kirjoitti...

Kiitos! Negativen heitin paperille, mutta pitänee katsoa josko vaihtaisi vähän rankempaan. Kun itsekin tykkään :).