perjantaina, huhtikuuta 20, 2007

Kyllä hyssyttää...

Täällä http://kirjastoseura.kaapeli.fi/etusivu/lehti/sisallys (valitettavasti arkistoon pääsevät vain kirjastoihmiset) ja ensi viikolla Kalvolassa yläkoululla vinkkaamassa.

Mikähän siinä on, että keväällä aina jaksaa vaikka mitä. Ja tekee mieli kokeilla uusia asioita, revitellä vähän omien rajojensa ulkopuolelle. Keväällä ei myös haittaa niin paljon, jos mokaa. Kesä on kuitenkin tulossa, ja loman aikana kaikki ehtivät unohtaa niiiiiiiiin paljon...

Kevään tulo näkyy kirjastossa muutamana varmana nakkina.
a) puutarhakirjoja ei hyllyssä näy
b) rakennuskirjat katoavat silmistä jo palautuskärryissä
c) Popedan Pitkä kuuma kesä on koko ajan lainassa
d) lasten keskittymiskyky on miinus yksi
e) nuorien keskittymiskyky on miinus kaksi ja hormo... äh, siitä kirjastoluokastahan puhuttiin jo viimeksi
f) mokkiläiset palaavat vähitellen perjantai-iltoihin ja on mukava nähdä pitkän talven jälkeen

Useilla ihmisillä on vähintään kaksi kotikirjastoa: kotikotikirjasto ja mökkipaikkakunnan kirjasto. Vertailu on hauskaa, ja henkilökunnasta on mukava kuunnella kokemuksia eri puolilta Suomea.

Kohta alkaa räntäsade ja liukastelen laina-autolla kotiin töistä - kuitenkin pää täynnä kevättä!

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hi! Thanks for commenting on my blog. I couldn't figure out how to email you - so I'm here. Yes, I still have the needle that ended up in my foot. It's really bent, for some odd reason...

kiiruna kirjoitti...

Heh, kirjaston vuodenajat. Enpä ole tuotakaan tullut ajatelleeksi. Onneksi on blogeja, joista voi oppia mielenkiintoisia asioita. (Tarkoitan tätä todella.)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tuosta Mitä tänään syötäisiin -artikkelista, se oli oikein kiintoisa. Koko web 2.0 kirjastossa keskustelu kyllä panee minut miettimään, miksi kirjaston pitäisi tehdä uudelleen sellaista, joka netissä on jo tehty harrastajien toimesta (esim. Dekkarinetti, Risingshadow'n kirjatietokanta)? Eivätkö pelkät Makupalojen kaltaiset loistavat linkkikirjastot riitä? Chat- ym. tietopalvelut kuuluvat alaamme, mutta eriaiheisten wikien väsääminen? Jättäkäämme ne noiden alojen ammattilaisille!

antitäti kirjoitti...

Kiiruna: On jännää, miten ennen sellaiset kulmakarvojanostattavat asiat asiakkaan näkökulmasta tuntuvat nykyisin työnäkökulmasta ihan normaaleilta... Vaikea nähdä sitä "outoutta".

Erikoiskirjastovirkailija: Tottahan tuo on. Kirjastojen pitäisi pienillä määrärahoillaan ja henkilökunnallaan tarkkaan miettiä, mitkä ovat *meidän* juttujamme. Toisaalta webkakkonen mahdollistaisi vaikka kokoelmaluetteloiden muuttamisen lähemmäksi arvostelu- ja keskustelujuttuja. Lisäksi lasten- ja nuortenpalvelujen puolella on ideoitu kaikkea muutakin kivaa. Matti Lassilan kirjoittama tutkailu on mielenkiintoista luettavaa!!

Anonyymi kirjoitti...

Kesän tulo näkyy kirjastossa myös matkakirjoissa: Pohjoismaat ja Etelä-Eurooppa, hyllyt ammottaa tyhjyyttään. Aasia, ei mahdu edes aanelosta väliin...