maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Lomailua

(Uuteen Bloggeriin siirryin minäkin, toivottavasti ilman lastentauteja)

Minua on aina kiinnostanut, mitä ihmiset tekevät sairaslomillaan. Virallinen versio tietysti on se, että taudista riippumatta kiskotaan troppia ja juodaan lämmintä ja maataan kuin lahnanraadot. Lorahtaako kuitenkin jollain terästystä mehun joukkoon? Lasketaanko istuminen lepäämiseksi? Saako käydä kaupassa, kun hoitaa sairasta lasta? Onko laillista pistäytyä kokouksessa, vaikka lomaa on lääkäri määrännyt?

Minä olen siitä onnekas ihminen, että nautin lukemisesta. Olen jäämässä hetkeksi sairaslomailemaan pienen leikkauksen vuoksi, ja työpaikalta sattui tarttumaan mukaan muutama juttu...

Tuskien täyttämiksi öiksi varalla on neljä äänikirjaa. Kun ei jaksa lukea eikä silmät pysy auki, korvat toimii. Tällöin joudun tosin pakenemaan peräkammariin evakkoon, sillä muu perhe ei ehkä nauti kuuntelusta yhtä paljon kuin minä. Lisäksi valitsin mahdollisimman veristä räiskettä, jotta pysyisin tunnelmassa mukana tikkeineni.

Dekkareita lähti myös aikamoinen läjä. Niitä en edes kommentoi, sillä ilmaa on hengitettävä, ruokaa syötävä ja naisdekkareita luettava.

Lasten- ja nuortenkirjojen lukeminen voidaan katsoa minulle työksi. Rikonko jotain pyhää lakia, jos luen rästihommia viikon ajan kotona saikulla? Toivottavasti en - ja toivottavasti en kärähdä. Sakon suuruus lienee suoraan verrannollinen rikkomusten lukumäärään, ja pinossa odottaa 14 rikokseen houkuttelevaa seireeniä.

Lukion lakitiedon tunnilta muistan vanhan fraasin, johon mahdollisesti joudun vetoamaan oikeudessa. En voinut mieltäni malttaa...

6 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Lue sinä rauhassa vaan! Minä muistaakseni raavin kerran saikulla työkseni tulitikkuja. Siis ihan oikeasti - rakensimme silloin isoviha-aiheista opastuskeskusta ja Napuen taistelun 1714 mittasuhteet oli tarkoitus esittää 1:1 erivärisiksi maalatuilla tikuilla. Ne piti kuitenkin varuiksi raapia, etteivät töllähdä palamaan styroksissa... :D

Muista mitä Muumimamma sanoi: kaikki hauska on hyväksi vatsalle. Paranemista!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Kaupassa nyt on ainakin pakko käydä - ja apteeksissa, ellei sitten saa houkuteltua jotain kaveria käymään (yksin asumisen riemuja). Viimeksi saikulla kolme vuotta sitten olin niiiiin kipeä, etten kyllä tehnyt muuta kuin nukuin ja litkin kuumaa mehua ja vastasin sijaisen puheluihin, että mitä me nyt tehdään.... (keuhkoputken tulehdus)

Anonyymi kirjoitti...

Tenniskyynärpään takia sairaslomalla 2 viikkoa! Jokin tuntuu olevan pielessä kun kättä lukuunottamatta on mainio olo ja kotona pitäis olla. Onko laillista nauttia olostaan ja lueskella kirjaa villasukat jalassa lasi viiniä siinä terveessä kädessä? t. Navratilova

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää toipumista kirjojen parissa. Jos jaksaa istua TV:n ääressä, niin DVD-elokuvat ovat mainioita sairaslomaseuralaisia.

antitäti kirjoitti...

Kaisa: Tulitikkuja :D!! Tää oli hyvä. Mitään noin rasittavaa en jaksa ajatellakaan... Onko sulla muuten kuvaa tuosta taistelusta? Kuulostaa ihan sellaiselta, että se on pakko nähdä!

Villasukka: Yksinasujan sairastaminen on varmasti kamalaa! Toisaalta viisihenkisen perheen yhden jäsenen sairastaminen on myös välillä aika extremeä :). Olen odottanut, että Suomeen rantautuisi enemmän kotiinkuljetuspalveluja. Jotain kauppajuttuja muistan kuulleeni joskus?

Navratilova: Tuohan juuri on sitä oikeaa sairastamista! Paitsi että koneella ei saa olla. *kulmien rypistys* :).

Tuima: Telkkaria on tullut tuijotettua, mutta jotenkin se tuntuu enemmän pakkopullalta kuin lukeminen... Tosin olen nalkkaantunut taas muutamaan päiväsarjaan, joista on totuteltava ensi viikon aikana pois :).

Kaisa kirjoitti...

Jatkuvaa paranemista! :) Tulitikkuarmeijamme löytyy täältä, ja lisää kuvia näyttelystä täältä ja täältä. Liittyy siis tähän.

Sijaitsi Isossakyrössä vuoden. Kunta ei mainostanut mitenkään. Sitten kunta pakkasi kaiken laatikoihin ja laittoi varastoon, kun kansalaisopisto lupasi maksaa näyttelylle varatusta tilasta jonkun euron.

Näin haaskataan siis EU:n rahoja...