keskiviikkona, heinäkuuta 27, 2016

Tipitii ja zurrrRaivostuttavinta projektissa on se, että etukäteen harva tietää, mitä siitä tulee ja mihin pitäisi valmistautua. Se voi olla tipu tai kala tai hirvas. Se piipittää todennäköisesti välillä henkitoreissaan, puskee koiranputkea ja vehreää ruohoa vuoronperään. Surisee aivoissa ja kiljuu korvaan.

Tarkoituksena on tehdä koulujen kanssa yhdessä Ohjattua Tutkimista Kirjastossa Ja Peruskoulussa. Näin.

Se on hyvä idea ja alkuvalmistelujakin on tehty hyvän aikaa. Kiersin kaikki Pirkkalan ala-asteet, osallistuin opettajainkokouksiin ja muihin semmoisiin, missä oli paljon henkilöitä ja pull  hedelmiä ja kahvia. Kerroin, mitä minulla on tarjota ja kysyin, kuka minut huolisi. Sitten se alkoin kuulostaa riv oudolta ja innostuneelta yhtä aikaa ja onneksi monta ilmoittautui.

Nyt mukana on etukäteen tiukasti määrätyistä päätöksistä poikkeava liian iso, liian monipuolinen, liian hauska porukka, jotka olen kutsunut kokoukseen 12.8. Koulu alkaa 11.8. Jännittää.

Uusi OPS2016 on vielä kuoriutumaton tipu, joka kuopii lähtomunassaan valmiina rusauttamaan itsensä liikkeelle uuden lukuvuoden alussa. En suostu liittymään etukäteen kyynikoiden joukkoon, jotka hokevat samojen juttujen toistuvan kuitenkin aina vaan samalla tavalla ikuisesti eikä mikään koskaan muutu ja semmoista, vaan odotan aidosti uteliaana - mitä jos joku muuttuukin. Se ei olisi lainkaan hullumpi juttu.


Ei kommentteja: