lauantaina, syyskuuta 14, 2013

Kapinaa hyvyyden puolesta!

Kirjavinkkauksen tekijänoikeuksista on keskusteltu laajasti viimeisimmässä Kirjavinkkariyhdistyksen koulutuksessa, josta voi lukea lisää täältä

Siitä Anu Holopainen sai potkun kirjoittaa blogissaan asiasta ja antaa kirjavinkkareille luvan käyttää hänen kirjojaan vapaasti vinkkauksissa.

Jos tahdot julkisesti tukea kirjavinkkareita ja antaa meille mahdollisuuden kertoa kirjoistasi, innostaa ihmisiä lukemaan ja ihastumaan kirjallisuuteen, osallistu tapahtumaan Facebookissa!

Voit myös kertoa siitä Facebook-sivuillasi, blogissasi, Twitterissä ja ihan missä muualla tahansa. Kutsu kaverit mukaan!

Tekijän- ja lukijanoikeudet eivät ole ristiriidassa ♥. Samassa tarinassa tässä ollaan!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi tällaista joutuvaa keskustelua täytyy käydä? Iät ja ajat kirjoja on luettu kirjastoissa.

Miksi niin ei saisi tehdä enää? Sitä paitsi nehän on hankittu kirjastoon. Jos niitä ei saa käyttää, eikö kirjastoilla - tämän logiikan mukaan - ole oikeus vaati rahojaan takaisin...

antitäti kirjoitti...

Kiitos Anonyymi kommentista, joka nosti hymyn huulille heti sunnuntaiaamusta :).

Kyllä, kirjoja pitää/saa/joutaa/yms. lukea. Ne on todella hankittu kirjastoon sitä varten. Yksityishenkilöt saavat lukea niitä kotonansa mielin määrin ja vielä mielellään hiukan lisää. Lapsille saa lukea ääneen, aikuisillekin.

Tämä tempaus on tärkeä siksi, että se nostaa esille a) kirjavinkkausta (kirjailijoiden ja kustantamojen sekä kirjavinkkarien kannalta) b) tekijänoikeuksia.

Kirjastot ovat suuressa roolissa tekijänoikeus-politiikassa noudattaen sitä itse, vetäen rajoja ja kouluttaen käyttäjiään siihen.

Kirjailijalla on aina oikeus teokseensa, jos siitä tehdään jotain muuta. Jonkun muunlainen esitys.

Laki on yksi, mutta kohteliaisuus ja yhteistoiminta vielä suurempi asia.

Tervetuloa osallistumaan kirjavinkkaukseen. Ja pitämään niitä!