sunnuntaina, lokakuuta 24, 2010

Huone 13

...löytyi Järvenpään kirjastosta!



Mukava kokoontumistila on koristeltu Kauhuvinkkaria varten aivan uskomattoman hienoksi. Etenkin araknofobiasta kärsiville oli monta mukavaa yllätystä...



Vinkkauskeikoille lähdetään usein klo 6 aamulla. Silloin on kelmeä ja aavemainen olo. Onneksi kirjastossa oli löydetty minulle sopiva kavaljeeri, jonka kanssa sopi odottaa 5-6 - luokkalaisia ryhmiä! Yhteensä vinkattuja luokkia kävi seitsemän - lähes 150 peloteltua oppilasta.



Kirjoille oli rakennettu varsinainen alttari, josta löytyi monenmoista kauhistusta. Joka vinkkauksen jälkeen eteen kerääntyikin joukkio oppilaita selailemaan kirjoja ja tutkailemaan rekvisiittaa. Punasilmäinen rotta niskassa sai kiljumaan, ja hämähäkinverkko tarttui mukavasti hiuksiin...



Pianon päälle oli asetettu tuoppi odottamaan aavesoittajaa. Oli ihanaa vinkata elävän kynttilän valossa! Tosin ystävällinen kirjastolainen luovutti päiväksi käyttöön myös pyöränlamppunsa, jonka valossa oli hyvä näyttää kirjojen kansikuvia ja vinkkarin rumaa irvistystä.



Näin kuolleelta onnistun näyttämään vain harvoin. Kiitos kuvaajalle :)!



Opettajille oli tehty upeat, kuvitetut listat vinkatuista kirjoista. Lista löytyy myös Kirjavinkkariblogista (se toinen, eka on yläkoululista). Kirjoja oli kerätty mahtavia määriä lainakappaleiksi, ja kesken taisivat loppua vain Carmanin Luurankopuro, Sisätön Kummitusten luokka ja se Huone 13.



Järvenpään kirjasto on tunnettu The Tädeistään, mutta lisään joukkoon vielä harvinaisen kauhutietoisen ja mukavan kirjastoporukan sekä järkyttävän hyvän pullan!

Kauhutäti kiittää ja irvistää.

2 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Päheet lavasteet =) "Omassa" kirjastossani sopivan esittelytilan puuttuessa änkäsin kaikki ala-asteelaisille sopivan kauhun ja kummitukset palautuskärryyn ja isommille tarkoitetut NA-hyllyn päälle. Yllättävän hyvin lähtivät lainaan näinkin huonosti esiteltyinä. Ongelmaksi muodostui vain palautettujen kirjojen survominen jonnekin muualle hyllytystä odottamaan.

Terhi kirjoitti...

Hitsi vie! Tässähän täytyy kirjoittaa kauhua, jotta pääsisi osaksi moista, herkullista vinkkausta! :D