sunnuntaina, joulukuuta 06, 2009

Viimeisenä iltapäivänä otettiin kohteeksi teinit. Sydämen muotoinen rasia ja Vampyyrin palvelija vievät hurjille urille, josta palattiin maistelemaan Edwardin huulia. Välissä oksennettiin Kirkon piru luokan roskikseen ja lopuksi leveiltiin Mersulla. Markku oli niiiiin söpö vinkatessaan Ilki ihanaa ja Sala kavalaa. Jos et ole nähnyt Kirjavinkkariyhdistyksen puheenjohtajan puhumassa rakkautta… eh, niin. Vastavuoroisesti vinkkasin Coraline-sarjakuvan, vaikka tunsinkin tallovani kovin isoja varpaita sitä tehdessäni, enkä ollut edes kovin hääppöinen. Nyt voin kuitenkin ylpeillä tehneeni senkin! Minusta erityisen ilki ihanaa oli myös se, että rankan päivän jälkeen sain syödä kaksi (2) joulutorttua.

Kauhavalla tuli tutustuttua myös paikalliseen kulttuuriin. Hotellin Route 66 – henkinen baari tarjoili tuoremehua irvailematta, ja aina avuliaat kirjastonhoitajat pääsivät vinkkaamaan myös jukeboxin käyttöä. Lopputuloksena – yllätys yllätys – Lauri Tähkää sekä Frederikin hittisikermä, josta löytyi myös Antitädin lempibiisi. Ainakin Markun sanoituksella. Ei varmasti koskaan löydy youtuubista.

Puukkomuseo oli kirjaston yhteydessä, ja se hätkähdytti. Lähinnä kauneudellaan ja taituruudellaan, mutta tämä veti hiljaiseksi monella tasolla:Onneksi löytyi myös kutistettu versio edeltävästä:
Koska olen sivistymätön moukka, kerron tässä kuvassa olevan jonkin sortin lentokoneen. Kuva on omistettu Lukonmäen Punaiselle paronille, ja sitä ottaessa oli *kylmä*.Koska en ole sivistymätön moukka, menin kylmine käsineni Kauhavan Kangas-Aittaan ja ostin ihanaa villalankaa ja hahtuvaa. *bliss*

Minulla oli hauska matka – niin työllisesti kuin muutenkin. Jättisuuret kiitokset Kauhavan eri kirjastojen henkilökunnalle, jotka olivat jälleen tehneet suurimman työn: aikataulut pitivät, kirjavuoret oli kerätty valmiiksi, kuljetukset sujuivat, seuranpidosta kymppiplus. Lopuksi markkuhali, sillä vain harvojen kanssa tämä olisi näin hauskaa. Kiits.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiitos tosi ihanasta blogista! Ja tietysti kiitos vinkkausrupeamasta. Teidän ammattitaito ja kirjojen tuntemus tekee kyllä meikäläisen tosi pieneksi.

En kai kuitenkaan noin sanonut kirjastoautokuljettajan ovikoodista:)

T. Tuula

antitäti kirjoitti...

Kiitos teille!

Ja Markku taisi käyttää kirjallista luovuutta ja ajatuksenvapautta omassa tekstissään :)...

Kotkan kirjastonhoitaja kirjoitti...

Tuula: Minulla on pahana tapana kirjoittaa tilanteen vaatiessa joskus ns. hieman paranneltua totuutta. Eli en suotta anna totuuden olla hyvän tarinan tiellä;-)

Rehellisesti sanottuna en muista ihan tarkkaan mitä siitä ovikoodista sanottiin ja kuka sanoi, mutta se ei varmaan ole ihme kun aamuvuorossa päivänsä aloittaneet seikkailevat iltakymmeneltä kirjastossa. Joku kuitenkin sanoi jotain ovikoodista ja kirjastoautonkuljettajasta- Loppu on kuten sanotaan: historiaa (joka siis saattaa pitää paikkaansa tai sitten se on vain tarinankertojan vapautta;D)

Unknown kirjoitti...

Sama täällä. Kieli on usein pikkusen liian lennokasta, ja sitä eivät kaikki ymmärrä. Tarina jatkukoon:)

Hanna kirjoitti...

Hieno kaksoisbloggaus! Voi kun joskus pääsisin katsomaan teidän ryhmävinkkausta, kuulostaa niin makeelta :)

antitäti kirjoitti...

Hanna: Katsominen on varmasti kivaa, mutta vielä kivampaa on tekeminen. Rohkeasti vaan kaveri mukaan ja antaa mennä!

(Vähän voi suunnitella etukäteen, mutta improvisoitua tulee kuitenkin :)!)