lauantaina, elokuuta 29, 2009

Noitien yö

Noitien Yö Ruovedellä aloitti syksyn vinkkaukset reippaalla rytinällä. Sain noidannuolen. Jos vinkkari pystyy istumaan, seisomaan tai makaamaan, hän pystyy myös vinkkaamaan. Tosin hänen ei tarvitse vinkkauspäivän aamuna kuvitella olevansa NFL:n linjamies, minkä opin kerrasta.

Kauniiseen laivarantaan oli ajettu Ruoveden ja Virtain yhteinen kirjastoauto, joka toimi mainiosti vinkkausbussina. Lisäksi paikalla oli tanssia, myyntikojuja, noitapukukisa ja paljon muuta. Yksi Slash ja keijujen kuningatarkin bongattiin!Mainokset olivat kohdallaan, sisustus synkkää "Tervemenoa"-teksteineen ja kirjoja kerätty paikalle uutuuksista klassikoihin asti. Sakset poistettiin näyttelystä liiallisen eläytymisen pelosta:Revontulitalli ja Huone 13 kuuluvat ikisuosikkeihini.Aluksi nuorta yleisöä selvästi jännitti lähestyä kammottavaa noitaa, mutta pienellä houkuttelulla kirjat alkoivat kiinnostaa. (Suom. huom. Niille tarjottiin karkkia. Eivätkö ne ole oppineet mitään Hannusta ja Kertusta??)Saaressa on noituudesta kuolemaan tuomitun Antti Lieroisen mestauspaikka:Väliajalla ehdin seurata nuotanvetoa......ja kalaakin tuli!


Toiseen settiin paikalle ilmestyi iäkkäämpiä kauhufaneja, ja pääsin keskustelemaan Houkutuksesta ja Korpinportista:


Encorena vielä nelos-kuutoset, joille upposi etenkin Coraline. Anteeksi vanhemmat - lapsenne eivät varmasti ota vähään aikaan käteensä nappeja, neulaa tai lankaa.

Sitten olikin aika heittäytyä vapaalle, kaivaa kävelykeppi esiin ja köpötellä kauemmaksi roviosta:


Suuri kiitos Ruoveden kirjaston henkilökunnalle opastuksesta, kirjojen raahaamisesta, auton esittelystä, kahvista, psyykkauksesta, vaivannäöstä ja keskusteluista. Kiitos myös fysioterapeutille, lääkärille, apteekkarille, kolmiolääkkeille ja Jasonille illan soundtrackista.

3 kommenttia:

Iina kirjoitti...

Hm, painoinkohan viimeksi vahingossa tuota esikatselu-nappia, kun ei kommenttia näy.

Sanoin sitä, että on kiva nähdä vanhojen kauhusuosikkien (Huone 13, Pelastakaa kummitukset) pitävän pintansa :) Ja mietin että oletkohan koskaan vinkannut Hirmuhiirten luolaa ja/tai William Sleatorin Avaruuspeliä? Eivät tosin sisällä noitia.

antitäti kirjoitti...

Minusta on mukavaa vinkata uutuuksien lisäksi myös lasten "kauhuklassikoita". Hirmuhiirten luola on meiltä jo poistettu, ja ehkä siksi en sitä aktiivisesti vinkkaa. Muistan kyllä värisseeni lukiessani muutama vuosi sitten, vaikka pidän jyrsijöistä :). Avaruuspeli on tuntemattomampi, mutta pääsee nyt heti lukulistalle. Kiitos!

kruiser kirjoitti...

Suuri -ja myöhäinen- suitsutus tapahtumasta, ja erityisesti siitä, että auto oli "tulessa" maagisena yönä. Toivottavasti grand old man Matti S. oli pukeutunut Dumbledoreksi tai vastaavaa...