sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Vivamus atque amemus!

Olen vakuuttunut, että ammatinvalintani ei ole sattumusten summa vaan Kohtalon Sormen johdatus. Sen voi päätellä siitä, että kirjastoja ja minua juhlitaan vain päivän erolla? Ja tästä puolestaan voi päätellä, että koska tänään on kirjastojen juhla - Lainan päivä, niin minulla on huomenna synttärit :). (vink vink)

Tänään oli elämäni ensimmäinen kirjastosunnuntaityöpäivä. Mukana oli myös mm. harjoittelijamme, jonka kanssa kannoimme laatikoittain kirjoja myyntiin. Nyt nostimme esille erikoisesti vanhuksia:

Teija, meidän taiteilija, teki ihania mainoskylttejä vanhoille & kauniille kirjoille:Ja kauniita nämä ovatkin! Myynnissä oli mm. Andersenin satuja ja Leinoa...Ihmisiä kävi paljon, mutta mitään ahdistavaa ryntäystä emme joutuneet kokemaan. 12-16 välillä porukkaa oli koko ajan, tasaisesti. Ja paljon sellaisia asiakkaita, joita en ole aiemmin nähnyt.

Näitä tulee kyllä vähän ikävä...Älppäreitä oli Puccinista Metallicaan. Paljon myytiin!Tietoa, romskuja, lattialla laatikossa keräilijän aarteita.Tunnelma oli kuin olikin rauhallisempi kuin arkena. Moni pistäytyi sisään, jäi katselemaan kirjoja, tapasi naapurinsa ja jäi juttelemaan. Lehtiä luettiin, ja niiden kanssa sai kahvia ja kakkua, sivistyneessä hengessä:Satutunnista ei valitettavasti saatu yhtään kuvaa, sillä jäin jumiin tiskiin.

Jos olisimme auki aina sunnuntaisin, ei se tällaista juhlaa olisi joka kerta. Tänään oli. Ja huomenna.

"So much has been said and sung of beautiful young girls, why don't somebody wake up to the beauty of old women?"

-Harriet Beecher Stowe-

6 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Onnea onnea! Juhlat näyttivät siltä että "voin kunpa oisin saanut olla mukana"...

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vaan! Blogisi on kiva!

Anonyymi kirjoitti...

Kauhiasti onnea!

Mukava nähhä että raaskitta luopua nuista vanhoista aarteistaki. Olisimpa ollu sielä eilen, ois voinu lähtä kassilline tavaraa mukkaa.

antitäti kirjoitti...

Kaisa, joskus kyllä vielä kutsun sut Pirkkalaan kaffelle ja kakulle :)!

Kiitoksia, Anonyymi, kehuista!

Sisko: Kyllä se aina sydäntä vääntää, kun kirjoja poistaa. Olen siinä aivan luokattoman huono... Tämän vuoden puolella pidetään ainakin yksi iso poistomyynti vielä, joten tervetuloa nurkille!

kruiser kirjoitti...

Myöhästyneet synttärionnittelut!

Poistokirjamarkkinoilla on hyvä houkutella normaalin kstotoiminnan piiriin sellaistakin väkeä, joka ei välttämättä muuten ovensaranoita kuluttaisi, ainakin mulla on sellainen kokemus.

Teillä oli nähtävästi jopa vielä edullisempaa kuin meillä... menikö tuo [aina! ;)]ajankohtainen Madonnakin puolella egellä?

Anonyymi kirjoitti...

Myöhästyneesti Onnea sinulle kirjaston hyllyjen väliin. Siellä saa silittää kirjan selkiä, jollei ole kiireinen päivä. Taputukset myös blogillesi, tää on hyvä!