maanantaina, lokakuuta 29, 2007

Pirkkala 2.0

Pirkkalan kirjastokin löytyy nyt Facebookista. Ollaan kavereita! Hämeenlinnan kanssa ollaan jo.

Sivuilta löytyy yhteystiedot, tapahtumakalenteria täytellään parhaillaan ja joitain kirja-arvostelujakin on jo tarjolla. Lisää, kunhan vastuuhenkilö (minä) ehtii tutustua kaikkeen.

Ammattilaiskäyttäjiltä kysyisin, mikä ero on olla Naamakirjassa henkilönä ja ryhmänä? Olisiko "group" kirjastolle parempi olotila kuin yksityishenkilö?

Edellisestä postauksesta löytyy mainiota keskustelua niin kirjastoammattilaisten kuin asiakkaidenkin toimesta! Kiitos - sitä saa jatkaa :).

Ja onnea Laura Lumikolle palkinnosta.

Edit: Nyt me ollaan ryhmä(kin). Tervetuloa liittymään meihin!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, täällä antitädin vakkarilukija! Facebook kuulostaa hyvältä idealta. Mitäpä, jos joku saisi aikaiseksi perustaa Facebookiin ryhmän koko Suomen kirjastotädeille ja -sedille? Sinne voisi kutsua tuntemiaan kollegoita ja verkostoitua virtuaalisesti uusien tyyppien kanssa. Eihän sen verkostoitumisen sitäpaitsi tarvitse aina olla niin kamalan jäykkää ja virallista ;)

Teillä on Pirkkalassa paljon hienoja ideoita ja ajatuksia. Melkein tekisi mieli pyytää päästää teille töihin!

Anonyymi kirjoitti...

Naamakirjan käyttäjäpolitiikka on ainakin vielä jonkin aikaa sitten kieltänyt luomasta käyttäjäprofiilia muille, kuin luonnollisille henkilöille. Kannattaa siis varautua Account is suspended-viestiin. Tympeää kyllä.
Tuolla lisää http://getsatisfaction.com/facebook/topics/13_reasons_your_facebook_account_will_be_disabled

Mutta kirjastosedät ja tädit voivat itsenänsä olla mukana Facebookissa ja se onkin hienoa :) Jotain kirjastoaiheisia ryhmiä siellä jo on, vinkkinä Treellä alaa opiskelleille UDK:n oma ryhmä ;)

antitäti kirjoitti...

Tuula ja Matti: Kirjastot.fi löytyy jo Facebookista. Uskoisin, että sieltä voi löytyä ajan mittaan kaikkea hauskaa :)!

Kiitos varoituksesta, Matti! Monia kirjastoja tuolta kyllä löytyi, mutta ehkä tosiaan ryhmän perustaminen onnistuu ihan kirjastonakin, jos mielenkiintoisen hurmaava Pirkkala-persoonallisuus ei ylläpitäjiä miellytä.

Naamaillaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kävin liittymässä ryhmäänne, kai sinne tällainen tavallinen kirjaston käyttäjäkin on tervetullut.

Tosin täytyy tunnustaa että vasta vajaa kuukausi sitten sain aikaiseksi ensimmäistä kertaa käydä Suupan kirjastossa vaikka täällä on tullut asuttua jo vähän aikaa. Sampolan kirjasto on ollut niin sopivasti harrastusten takia saatavilla tähän asti. Nyt piti tuolle 1-vuotiaalle käydä jotain etsimässä kun omat kirjat on luettu niin monta kertaa. Eiköhän siellä nyt tule käytyä sitten säännöllisesti ettei saa myöhästymissakkoja.

antitäti kirjoitti...

Nimril: Ilman muuta kaikki saavat liittyä ja ovat tervetulleita! Sekä ryhmään että kirjastoon oikeastikin.

Lapset ovat kyllä hyvä kannuste käyttää kaikkia mahdollisia kirjastoja, joista vain kirjoja irtoaa :). Moikkaa, kun käyt seuraavan kerran!

Pirkkalan kirjaston seuraava ura on sitten testin mukaan muusikko, koska: "You enjoy entertaining others.You like attention and are picky about who you associate yourself with."

Ei me kyllä kovin nirsoja olla!!

Jenni kirjoitti...

Moi!

Hämeenlinnan kirjasto näkyy naamiksessa nyt vain ryhmänä. Kaikki kirjastolaiset, kirjaston ystävät ja lukijat tervetuloa!!!

Terkuin Admin Jenni

Anonyymi kirjoitti...

Nyt organisaatioprofiileja saa luoda luvan kanssa. Marraskuun ensimmäisellä viikolla naamakirjaan tuli uusi ominaisuus nimeltään Pages, joka on tehty nimenomaan tätä tarkoitusta varten. http://utk.facebook.com/business/?pages

Kirjastokäyttöäkin on jo löytynyt: http://www.facebook.com/group.php?gid=8408315708&ref=mf

antitäti kirjoitti...

Kiitos Matti!!