torstaina, toukokuuta 24, 2007

Pirkkalan lukevin luokka 2007

*fanfaareja* *torventoitotusta* *aaltoja*

Pirkkalan lukevin luokka vuonna 2007 on...

Toivion koulun kakkosluokka!!

Kisa käytiin 5.3 -27.4, johon mahtuu 54 lukukelpoista päivää. Eikä yhtään lukukelvotonta, ajatelkaas...

Säännöissä painotettiin, että oppilaiden on luettava ikätasonsa mukaista kirjallisuutta, mutta tarkempia määräyksiä ei annettu. Opettajat keräsivät luokkansa lukemat sivumäärät ja hoitivat varmistuksen siitä, että kirjat on todella luettu. Lopulta opettajat laskivat luokan lukemat sivut yhteen ja jakoivat sen oppilaiden määrällä. Näin saatiin luokalle keskiarvo, joita sitten vertailtiin luokkien kesken.

Toivion kakkoset lukivat keskimäärin uskomattomat 2257 sivua! Eli joka ikinen päivä yli 40 sivua.

Koska olen matemaattisesti kyseenalainen, mutta kuitenkin insinöörin tytär, en voinut vastustaa kiusausta laskea vähän lisää...

Kisaan osallistui 48 alakoulujen luokkaa, mikä on mielestäni huikea määrä. Jokainen luokka luki keskimäärin 603,42 sivua.

Kiitos osallistujille, kiitos opettajille vastuunkannosta, kiitos kirjailijoille innostavien kirjojen kirjoittamisesta, kiitos kirjastoille olemassaolosta ja kiitos kiittäjälle.

Voittajat saivat elokuvaliput, jotka voivat käyttää vapaavalintaiseen leffaan. Vaikkapa dokumenttiin Elias Lönnrotin jakauksen paikan muuttumisesta kansanperinteen keräämismatkan aikana. Tai tähän.

Kilpailusta on tulossa juttu myös Pirkkalaiseen.

1 kommentti:

T kirjoitti...

Hurjia sivumääriä ja hienoja saavutuksia. Mukavaa, että jokainen päivä oli lukemiseen soveltuva!