sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Katse tulevaisuuteen

Vastoin kaikkia pessimistisiä odotuksia, selvisin hengissä leikkauksesta. Kiitos vaan Hatanpään sairaalalle! "Työkirjoista" on luettu nyt seitsemän, dekkareista muutama.

Iloa ja onnea tursuaa sairasvuoteellekin, sillä Pirkkalan kunnan uusi pääkirjasto taitaa ihan oikeasti olla tuloillaan! Käykääpä kurkkaamassa kuvaa täältä - sivu 3. Upea! Mahtava! Kaunis! Hieno! Kirjastollinen! Lukematon!

Kirjastohan Pirkkalassa on ollut jo 1800-luvun puolivälistä, mutta paikka on siirtynyt - toivottavasti palveluissa ja kokoelmassakin on tapahtunut jotain vuosien varrella. Kuten olen varmaan jo ennenkin maininnut, asumme kirjoinemme tällä hetkellä vanhassa kaupassa. Huonoja puolia on mm. huono ilmastointi, tilan yleinen sopimattomuus kirjastoksi (jonka kanssa on kyllä sinnitelty oikein hyvinkin), äärimmäinen tilanahtaus ja äänieristeiden puute. Yläkerrassa nimittäin on kulttuuritila, jossa harrastetaan upean aktiivisesti kaikenlaista tuuban soitosta petankkiin asti.

Hyvä puoli on se, että opetustilana toimiva ahdas käsikirjastollinen oppilaita hiljenee, kun kerron kauppiaan lahdanneen sikoja ennen samassa huoneessa. Historia velvoittaa siis minuakin...

Voisin nurista valtion päätöksistä ajaa alas kirjastorakentamisen avustusmäärärahat tai muista pikkujutuista, mutta keskityn nyt vain katselemaan kaunista perhosta ja visioimaan lasten- ja nuortenpuolta. Miten yhdistää koherentisti Maisa ja vampyyrit? Teinien löhötuolit ja kakankestävä (myös väritykseltään) lastenvessa? Kotoisuus ja avaruus? Imetystila ja tisuvapaa-tietokone filttereillä tai ilman?

Uusia arvosteluja tällä viikolla:

Pullman, Philip: Uudenkujan sakin urotyöt

4 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Aah. Kaupan tiloihin siirtyminen oli parannus siitä yläkerran kulttuuritilasta. Samoin Nuljulan kirjasto oli aika hupsuttava silloin, kun se oli vielä koulurakennuksen sisällä. Puuh. Itsekin ehdin siellä muutaman kuukauden yrittää änkeä kirjoja hyllyihin apulaisena. Ei ollut heleppoa!

antitäti kirjoitti...

Voi Kaura!! Noin läheinen sinäkin olet - ihanaa :)! Nuoliala on kyllä ihan luksus nykyään - niin kirjasto kuin koulukin uusine lisärakennuksineen.

Kaura kirjoitti...

Äiti on edelleenkin teidän intomielisiä asiakkaitanne :-D Just tänään juteltiin uudesta, uljaasta kirjastosta!

antitäti kirjoitti...

Pitääkin katsella asiakastietoja, jos siellä vilahtaa Äiti-Kaura :)! Voisin kiittää hyvinbloggaavasta tyttärestä...